Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Σώθηκε η φωνή του Alexander Graham Bell

Η φωνή που χρονολογείται από το 1880 είναι ηχογραφημένη σε κέρινο δίσκο και παρουσιάστηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας σε επιστήμονες και δημοσιογράφους. Μια σειρά από προσωπικές πειραματικές ηχογραφήσεις του Graham Bell στο εργαστήριό του στην Ουάσινγκτον αναπαράχθηκαν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή!
Ο Bell (ή ένας άντρας τέλος πάντων) ακούγεται να λέει "να ζει κανείς ή να μην ζει..." σε μια ηχογράφηση σε πράσινο κέρινο δίσκο που χρονολογείται από το 1880.
Τα φωνητικά αρχεία, στα οποία περιλαμβάνονται αποσπάσματα από έργα του Shakespeare και αριθμοί, ήταν αποθηκευμένα στο Ινστιτούτο Smithsonian για περισσότερο από έναν αιώνα.
Στις 17 Νοεμβρίου του 1894, ο Bell ηχογράφησε τη λέξη "βαρόμετρο" δίνοντας αυτή και άλλες 14 περίπου πειραματικές ηχογραφήσεις στο Ινστιτούτο Smithsonian, όπου βρίσκονταν μέχρι σήμερα.
Μάλιστα, σε μια άλλη ηχογράφηση ακούγεται ο εφευρέτης να προσπαθεί να  απαγγείλει: "Mary had a little lamb and its fleece was white as snow," a voice says. "Everywhere that Mary went... Oh no!".






  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP