Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ 601 ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι ,συνταξιουχοι,εν δυνάμει συνταξιούχοι ,αλλά και εν ενεργεία σας χαιρετώ.

Μετά τις ευχαριστίες μου στην εθελοντική ομάδα που τρέχει για μας (www.700osioi.blogspot.com) ήθελα να μοιραστώ ορισμένες σκέψεις μου.
Πιστεύω ότι σαν υπάλληλοι του ΟΤΕ έχουμε ενοχοποιηθεί γιατί από έρευνες που έκαναν αξιωματούχοι της κυβέρνησης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να τιμωρηθούμε για τα παρακάτω <αδικήματα >που έχουμε πράξει διαχρονικά.
Εμείς φταίμε για την ήττα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες γιατί ο συνάδελφος Αινείας Τακτικός ευρισκόμενος σε βάρδια στο μεροβίγλη της Δρακοσπηλιάς δεν άναψε έγκαιρα φωτιά για την αποστολή μηνύματος βοηθείας στο μεροβίγλη Υμηττού .
Εμείς φταίμε για την πτώση της Κωνσταντινούπολης γιατί ο συνάδελφος Λέων Σοφός ευρισκόμενος σε βάρδια στον κεντρικό ωρονόμο της δυτικής πύλης δεν κατόρθωσε να επισκευάσει την βλάβη που στάθηκε μοιραία για την μη έγκαιρη ειδοποίηση ενισχύσεων.
Εμείς φταίμε για το ναυάγιο του Tιτανικού γιατί ο με εκτός έδρας αποσπασμένος εκεί τηλεγραφητής περιφερόταν άσκοπα την ώρα της πρόσκρουσης με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να μην μπορέσει να αποστείλει τηλεγραφήματα βοηθείας.
Εμείς φταίμε για την καθυστέρηση της αυτοματοποίησης και της επέκτασης της τηλεφωνίας στην Ελλάδα όταν το 1924 αντισταθήκαμε στην 1η αποικιοκρατική σύμβαση με την SIEMENS ,η οποία βελτιωμένη κατά πολύ έπειτα από αγώνες εφαρμόστηκε το 1930.
Εμείς φταίμε που αναγκάσαμε τους Γερμανούς να εκτελέσουν 15 συναδέλφους μας στις 4 Μάιου 1944 επειδή αντισταθήκαμε περιφρουρώντας το κτίριο ΑΕΤΕ στην Κωλέττη.
Εμείς φταίμε γιατί με υπεράνθρωπες προσπάθειες στήσαμε σε χρόνο ρεκόρ το πρώτο ασυρματικό δίκτυο στην Ελλάδα μετά τους σεισμούς της Ζακύνθου-Κεφαλονιάς το 1954.
Εμείς φταίμε που χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια αυτοματοποιήσαμε το τηλεφωνικό δίκτυο της χώρας το 1965.
Εμείς φταίμε που οι ολυμπιακοί αγώνες έγιναν χωρίς το παραμικρό τηλεπικοινωνιακό πρόβλημα.
Επίσης εμείς φταίμε που κάνοντας βάρδια αφήσαμε πίσω την οικογένεια μας να κάνει μόνη της Χριστούγεννα , Πρωτοχρονιά ,Ανάσταση ,Πάσχα κλπ.
Πέρα από την πλάκα …….
Μήπως να ξαναζητήσουμε την βοήθεια της ΟΜΕ-ΟΤΕ?
ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ

ΓΙΑΝ.ΜΥΛΩΝΑΣ
ΠΑΤΡΑ

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP