Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ,ΠΑΤΡΑ 1984

Περιοδικό της λέσχης προσωπικού ΟΤΕ Πάτρας
Αυτό είναι το πρώτο τεύχος ,δεν γνωρίζω εάν κυκλοφόρησε δεύτερο
Απίστευτα άρθρα από συναδέλφους που ο καθένας άφησε μια παρακαταθήκη στην μεγάλη οικογένεια του ΟΤΕ.
Από τους δραστηριοποιημένους σε διάφορα αντικείμενα(ΔΣ Λέσχης - αρθρογράφους - γενικά αναφερόμενους σε αυτό το τεύχος )ιδιαίτερα μνημονεύω σήμερα τον αείμνηστο Ιατρό μας ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΛΑ ,τον μοναδικό ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ,τον φίλο όλων μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΕΖΕΡΙΤΗ και τον ποδοσφαιριστή συνάδελφο ΘΑΝΑΣΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ που έχουν φύγει από κοντά μας.
Από τους υπόλοιπους υπηρετούν σήμερα ελάχιστοι.

Κάντε κλικ για μεγένθυση .


















Read more...

Χαρίλαος Φλωράκης ...σαν σήμερα

Ο Χαρίλαος Φλωράκης γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1914 στο χωριό Ραχούλα του Δήμου Ιτάμου των θεσσαλικών Αγράφων, τόπο καταγωγής της μητέρας του Στυλιανής. Ο πατέρας του Γιάννης καταγόταν από το Κλειστό Ευρυτανίας και είχε ξυλεμπορικό κατάστημα στην Καρδίτσα, το οποίο καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1930. Ήταν το 4ο από τα έξι παιδιά της οικογένειάς του. Είναι μόλις 15 χρονών, όταν συνδέεται για πρώτη φορά με το κομμουνιστικό κίνημα, διαβάζοντας το Αλφάβητο του Κομμουνισμού. Απεφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Τηλεγραφητών των "ΤΤΤ" και το 1929 όταν ο βενιζελισμός με το ιδιώνυμο διώκει τους κομμουνιστές, εκείνος οργανώνεται στις Ομάδες Πρωτοπόρων μαθητών της ΟΚΝΕ.
Στην φωτογραφία σπουδαστές της σχολής ΤΤΤ -σχολικό έτος 1933 - 1934 Ο Χαρίλαος 19χρονος, τότε , ανάμεσά τους και μέλος της ΟΚΝΕ

Συμμετέχει στη δράση κατά της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά μέσα από τις τάξεις του πανίσχυρου συνδικάτου των ΤΤΤ. Το 1940 παίρνει μέρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Ως υπάλληλος των ΤΤΤ, αναπτύσσει συνδικαλιστική δράση και διατελεί γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας του κλάδου.

Read more...

Το πρώτο τηλεγράφημα

O Σάμιουελ Μορς παρουσιάζει την εφεύρεση του, τον τηλέγραφο, ενώπιον μελών του αμερικανικού Κογκρέσου στέλνοντας το πρώτο τηλεγράφημα από την Ουάσιγκτον στη Βαλτιμόρη την  24η Μαΐου 1844.
O Σάμιουελ Μορς στέλνει το μήνυμα "What hath God wrought" ("Τι κατώρθωσεν ο Θεός", απόσπασμα από τη Βίβλο, Αριθμοί 23:23)





Read more...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP