Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019

Προμπομπός κώδικα ΜΟΡΣ


Στις 8/1/1838 ο Αμερικανός μηχανικός Άλφρεντ Βάιλ (1807-1859)δείχνει ένα τηλεγράφημα με παύλες και τελείες, τον προπομπό του κώδικα Μορς.
Αυτό ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του με το Μορς από το 1937 σε πειράματα μετάδοσης σημάτων ,τα οποία συνεχίστηκαν μέχρι την επίσημη έναρξη λειτουργίας του τηλέγραφου ΜORS όπως καθιερώθηκε να λέγεται αφού το αμερικανικό κογκρέσο ανακήρυξε εφευρέτη του τηλέγραφου τον Μορς ,προς λύπη του Βάιλ

Read more...

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Tο πρώτο υπεραστικό-κομβικό κέντρο τύπου ΑΧΕ-10 στην Ελλάδα

Σαν σήμερα
Το  ΑΥΚ-ΚΟΚ Β Πατρών είναι το πρώτο από τα κέντρα ψηφιακής τεχνολογίας τύπου ΑΧΕ-10 που τέθηκε σε εκμετάλλευση  στην Ελλάδα.
Είχε αρχικά σε εκμετάλλευση 6.970 υπεραστικά κυκλώματα και τέθηκε σε λειτουργία στις 20 Νοεμβρίου του 1989.
Η λειτουργία του εξασφάλισε άμεσα αυξημένη διαθεσιμότητα κυκλωμάτων κατά 40% και  βελτίωσε σημαντικά την επικοινωνία της δυτικής Ελλάδας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.



Read more...

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Εδώ Πολυτεχνείο..Εδώ Πολυτεχνείο

Για το Πολυτεχνείο είχα γράψει  αυτό το άρθρο και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Για πρώτη φόρα φέτος σας παρουσιάζω φωτογραφίες από εφημερίδες του 1973-74 από την προσωπική μου συλλογή ,τις έχω και αναρωτιέμαι τι έφταιξε και οι αγωνιστές με τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις κατάντησαν την Ελλάδα ξανά ''Ψωροκώσταινα''.
Απολαύστε χωρίς λόγια....








Κοινοποιήστε το στο Facebook

Read more...

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018

Ασύρματη τηλεγραφία θαλάσσης

 Η ιστορία ενός αιώνα της ασύρματης τηλεγραφίας στη θάλασσα.

Το 1887/1888 ο Γερμανός φυσικός Heinrich Hertz κατάφερε να παράγει,να στέλνει και να λαμβάνει πειραματικά ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Αυτό ήταν το ξεκίνημα της ασύρματης τηλεγραφίας.
Ο Ρώσος Αλέξανδρος Σ. Ποπόφ δημιούργησε ένα δέκτη, ο οποίος ήταν σε θέση να αλλάζει τις ατμοσφαιρικές παρεμβολές σε ακουστικό ήχο.Από αυτό ονόμασε την συσκευή του «εκφωνητής καταιγίδα» ,αυτή ήταν η γέννηση της κεραίας λήψεως, με ημερομηνία 1895. Αργότερα πέτυχε την ασύρματη μεταφορά μηνυμάτων μεταξύ δύο κτιρίων. Το 1900 εγκαθίσταται σε τακτική ασύρματη τηλεγραφική σύνδεση ανάμεσα σε δύο νησιά,και η οποία χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση διάσωσης για ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο.


Read more...

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Η πρωτη ηχογραφηση




15 Αυγούστου 1877 
Ο Τόμας Έντισον πραγματοποιεί την πρώτη ηχογράφηση στην ανθρώπινη ιστορία, με το παιδικό τραγούδι "Mary had a little lab".

Read more...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP