Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ,ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ


Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ διατηρεί και εκθέτει σημαντικές συλλογές, στενά συνδεδεμένες με την ίδια την εταιρεία και την πορεία της στο χρόνο, αλλά και με την ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξη της κοινωνίας της. Από τις πρώτες προσπάθειες επικοινωνίας των αρχαίων με απλά μηνύματα μέχρι τις σύγχρονες, παγκόσμιες επικοινωνίες, το Μουσείο αφηγείται ένα μοναδικό ανθρώπινο επίτευγμα, τη δυνατότητα για επικοινωνία πέρα από αποστάσεις και περιορισμούς.
Το Μουσείο αποτελεί μία σημαντική επένδυση του ΟΤΕ, με στόχο την έρευνα, τη μελέτη και τεκμηρίωση ιστορικών στοιχείων και δεδομένων που αφορούν στην ιστορία και την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών, αλλά και τη συγκέντρωση, διατήρηση και παρουσίαση σημαντικών φυσικών εκθεμάτων αφιερωμένων στο βασικό αυτόν τομέα της τεχνολογίας..

Είναι μοναδικό στο είδος του, μεταξύ των λίγων ούτως ή άλλως τεχνολογικών μουσείων στην Ελλάδα και με τη λειτουργία του, ο ΟΤΕ διαχειρίζεται υπεύθυνα την εταιρική του κληρονομιά, ως πρωτοπόρος στον τομέα των τηλεπικοινωνιών της χώρας μας. Καταδεικνύει έτσι τη σχέση ευθύνης της εταιρείας μας με τον πολιτισμό, εντάσσοντας το Μουσείο στο συνολικό πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του ΟΤΕ.Το Μουσείο λειτουργεί από το 1990 σε κτίριο του ΟΤΕ στη Νέα Κηφισιά και διαθέτει χώρους για τις μόνιμες εκθέσεις του, αίθουσα προβολών και διαλέξεων, βιβλιοθήκη και εργαστήριο. Είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς (T.I.C.C.I.H.-Ελληνικό Τμήμα). Με τις καθημερινές ξεναγήσεις στους χώρους του, λειτουργεί συμπληρωματικά ως πηγή άντλησης γνώσεων και δημιουργικών ανακαλύψεων για τις τηλεπικοινωνίες.Το 2007, πάνω από 12.000 άτομα (ομαδικά και μεμονωμένα) επισκέφθηκαν το Μουσείο, συμπεριλαμβανομένων 400 περίπου σχολείων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ :www.ote.gr/portal/page/portal/OTEGR/TheCompany/MuseumOfTelecommunications

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP