Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Οι γυναίκες μιλούσαν με ''κινητό'' τηλέφωνο από το 1922...........

Η βουβή ταινία με το ευφάνταστο σενάριο που έγινε πραγματικότητα ...........
Ο τίτλος του προφητικού φιλμ είναι «Η εισβολή της Εύας στον ασύρματο κόσμο» και προέρχεται από το μακρινό 1922! Η Εύα στο ταινιάκι φαίνεται να συμβολίζει τη γυναίκα που θέλει να πειραματιστεί με κάτι καινούργιο.

Και η τεχνολογία της προσφέρει ένα ταξίδι στο μέλλον. Η κάμερα καταγράφει δύο γυναίκες να προχωρούν σε ένα δρόμο μιας αμερικανικής πόλης. Σταματούν δίπλα σε ένα πυροσβεστικό κρουνό και η μία από αυτές, περνάει ένα καλώδιο γύρω από έναν πυροσβεστικό κρουνό. Η άλλη κρατάει ένα μικρό κουτί.
Πρόκειται για το κινητό καλωδιακό τηλέφωνο της Εύας. Η μία γυναίκα κρατάει το κουτί και άλλη βάζει μια ομπρέλα, που λειτουργεί ως κεραία και μέσω της οποίας το καλώδιο συνδέεται με τον πυροσβεστικό κρουνό.
Η κυρία που κρατάει την ομπρέλα βάζει το ακουστικό στο αυτί της και η άλλη κρατάει το μικρόφωνο. Τα λόγια της περνούν μέσα από ένα γραμμόφωνο, γυρίζοντας προς τη φορά του ανέμου, προκειμένου να συνδεθούν με ένα τηλεφωνικό κέντρο.
Εκεί, μια άλλη γυναίκα τοποθετεί τη βελόνα στο δίσκο και κρατά το μικρόφωνο στον πομπό. Οι δύο γυναίκες χαμογελούν και συνομιλούν.

Η σκηνή εκείνη την εποχή θυμίζει επιστημονική φαντασία, αλλά η ζωή και κυρίως η τεχνολογία δικαίωσαν τους ευφάνταστους σεναριογράφους του 1922, που είχαν οραματιστεί το κινητό τηλέφωνο.
Το φιλμ από το 1922 μαρτυρά ότι η ιδέα για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές ήχου υπήρχε σχεδόν πριν από έναν αιώνα και παρακινούσε ανθρώπους να πειραματιστούν και να αναπτύξουν τις έξυπνες συσκευές, που άλλαξαν την καθημερινότητα και προκάλεσαν οικονομικές επαναστάσεις.
Σημαντική λεπτομέρεια για το πρωτοποριακό βίντεο από το brithsh pathe: είναι βουβό!
                         

..απο την ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP