Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Φεύγει ο Βουρλούμης

Ο Μιχάλης Τσαμάζ ορίστηκε σήμερα νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, σε αντικατάσταση του Παναγή Βουρλούμη, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, αντικαθιστώντας τον Παναγή Βουρλούμη στη διοίκηση του οργανισμού από τις 3 Νοεμβρίου. Σε ανακοίνωση του ΟΤΕ, διευκρινίζεται η επιλογή του κ. Τσαμάζ -επικεφαλής της Cosmote από το 2007- ήταν κοινή επιλογή της Deutsche Telekom και του ελληνικού Δημοσίου.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημείωσε: «Ο ΟΤΕ έχει πολύ μεγάλες προοπτικές μπροστά του. Έχει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας και στην ευρύτερη περιοχή και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ως κοινή επιλογή των βασικών μετόχων του Οργανισμού, θα ανταποκριθεί με επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του και θα οδηγήσει τον ΟΤΕ στα επόμενα βήματά του».«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ για την επιλογή του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ» δήλωσε ο κ. Guido Kerkhoff, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom, υπεύθυνος για την Ευρώπη. «Η μεγάλη διεθνής εμπειρία του και οι αποδεδειγμένες ικανότητές του τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, όπως εξάλλου αποδεικνύει, πέρα από κάθε αμφιβολία, η πορεία της COSMOTE. Αυτά ακριβώς τα προσόντα αναζητούσαμε στο πρόσωπο που θα αναλάμβανε τον ΟΤΕ. Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παναγή Βουρλούμη, ο οποίος έχει κάνει εξαιρετικά θετική δουλειά στη Διοίκηση του ΟΤΕ, ενώ συνέβαλε σημαντικά στη καλή συνεργασία ΟΤΕ - Deutsche Telekom. Του εύχομαι κάθε επιτυχία».Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ τόνισε: «Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη των μετόχων στο πρόσωπό μου. H ευθύνη είναι μεγάλη. Ο ρόλος του ΟΤΕ είναι καθοριστικός για την τεχνολογική εξέλιξη της χώρας μας και της Ν.Α. Ευρώπης. O εκσυγχρονισμός που ξεκίνησε η διοίκηση του κ. Παναγή Βουρλούμη πρέπει να συνεχισθεί με ταχύτερους ρυθμούς, έτσι ώστε ο Οργανισμός να εξασφαλίσει την υγιή ανάπτυξή του, το άριστο εργασιακό περιβάλλον, την ανάπτυξη των εργαζομένων του και την εύλογη οικονομική απόδοση στους μετόχους, μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τους πελάτες μας».Ο κ. Παναγής Βουρλούμης δήλωσε σχετικά: «Η πρόοδος που επετεύχθη τα τελευταία 6 χρόνια οφείλεται στη σκληρή δουλειά των στελεχών και όλου του προσωπικού του Ομίλου. Τους αποχαιρετώ με τα θερμότερα αισθήματα. Επίσης, ευχαριστώ τους μετόχους για τη στήριξη που μου παρείχαν. Πιστεύω ότι η επιλογή του κ. Μιχάλη Τσαμάζ, από κοινού από τους δύο βασικούς μετόχους του ΟΤΕ, αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον».

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP