Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Αυτός ειναι ο δήμιος των συντάξεων

Ο άνθρωπος που ξεπέρασε τον εαυτό του και από συνδικαλιστής υπέρμαχος των δικαιωμάτων μας (βλέπε εκπομπές Αυτιά) έγινε ο γενίτσαρος κατακρεουργώντας με διάφορα τεχνάσματα ,πιθανόν και παράνομα ,τις συντάξεις μας....μην ξεχνάτε να τον μνημονεύεται μαζί με τα προσφιλή σας πρόσωπα ...ειδικά οι υποστηρικτές του συνδικαλιστές της Πάτρας που πήδησαν σαν τα ποντίκια από το πλοίο (αποφεύγοντας να εκτεθούν σε δημόσια αξιώματα πάλι) και σέρνονται σαν αντιμνημονιακοί .....σε χθεσινες δηλωσεις του (29/4/2012)  τονισε οτι οι επικουρικες θα ειναι 100-120 ευρω το μηνα ...αλλα θα το ανακοινωσει η νεα κυβερνηση ...και  γιαυτο μην ξεχασετε να τον ξαναψηφισετε  ρεμαλια της Ρηγα Φεραιου με τον καφε στο χερι ......




Read more...

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Οδηγίες για Καλό Πάσχα


Για να περάσεις ένα ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ να έχεις υπόψιν σου τα παρακάτω βασικά:
1.Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και άποροι
2.Οδήγησε αργά για να φτάσεις γρήγορα στον προορισμό σου
3.Τα αυγά τα βάφεις ,δεν ταΐζεις τις κότες κόκκινη μπογιά
4.Τα πασχαλινά κοτοπουλάκια δεν κάνουν για σούπα
5.Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακό φαγητό και όχι η κόρη του μάγειρα
6.Μην φιλάς ξένες γυναίκες στην ανάσταση
7.Τα μπαμ μπουμ και τα βεγγαλικά ας λείπουν
8.Ας μείνουν φαγητά και για άλλη μέρα ,δεν χαλάνε
9.Τα πασχαλινά αυγά δεν τα τσουγκρίζουν άβραστα
10.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
Κοινοποιήστε το στο Facebook

Read more...

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Samuel Finley Breese Morse (1791 - 1872)

Γεννήθηκε στο Τσαρλστάουν 27 Απριλίου 1791 και πέθανε τη Νέα Υόρκη 2 Απριλίου 1872, ήταν γιος ιερωμένου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Yale College έδειξε ο Μορς ενδιαφέρον για την τότε νέα τεχνολογία των ηλεκτρικών εφαρμογών. Είχε όμως ιδιαίτερες επιδόσεις στο σχέδιο και τη ζωγραφική, ιδιαίτερα στις μινιατούρες. Μετά το Κολέγιο επιδόθηκε επαγγελματικά στη ζωγραφική και κάποιο διάστημα σπούδασε συμπληρωματικά στο Λονδίνο. Από το 1825 που εγκαταστάθηκε ο Μορς στη Νέα Υόρκη, έγινε επιφανής ζωγράφος της πόλης. Κάποιες χρονιές προσπάθησε να γίνει δήμαρχος της Νέα Υόρκης και βουλευτής της πολιτείας, χωρίς επιτυχία όμως.
Το 1832 επέστρεφε ο Μορς από καλλιτεχνική περιοδεία στην Ευρώπη, όταν στο πλοίο άκουσε συζητήσεις για την ανακάλυψη του ηλεκτρομαγνήτη και για πιθανές τεχνικές εφαρμογές του στην τηλεγραφία. Λόγω της ερασιτεχνικής σχέσης του με το αντικείμενο, υπέθεσε ο ζωγράφος ότι η ιδέα του τηλεγράφου ήταν νέα και, μόλις επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, επιδόθηκε σε προσπάθειες για κατασκευή ενός συστήματος ηλεκτρομαγνητικής τηλεμετάδοσης σημάτων. Το 1835 είχε ολοκληρώσει την κατασκευή ενός μοντέλου τηλεγράφου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου δίδασκε καλλιτεχνικά θέματα. Επειδή ο Μορς δεν διέθετε επαρκή οικονομικά μέσα, χρησιμοποίησε στην κατασκευή ένα παλιό ρολόι και άλλα, φαινομενικά άχρηστα υλικά.
Το 1837 και με τη βοήθεια 2 συνεργατών, πήρε ο Μορς δίπλωμα ετρεσιτεχνίας για τον τηλέγραφό του, ο οποίος δεν μετέδιδε τίποτα παραπάνω από τελείες και παύλες, ένα αλφάβητο που επινόησε ο εφευρέτης ειδικά γι' αυτό το σκοπό. Αυτό ήταν και το πλεονέκτημά του, γιατί άλλοι κατασκευαστές τηλεγράφων στην Αμερική και στην Ευρώπη προσπαθούσαν να μεταδώσουν απευθείας χαρακτήρες του αλφαβήτου. Το 1838 παρουσίασε ο Μορς δημόσια τη συσκευή του, η οποία με κατάλληλο χειρισμό ήταν σε θέση να μεταδώσει μέχρι 10 λέξεις το λεπτό. Τα επόμενα χρόνια παρουσίασε τη συσκευή του σε πολλά σημαντικά πρόσωπα, με στόχο να πετύχει παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα. Συναντούσε όμως σκεπτικισμό, λόγω του νεωτερισμού της εφαρμογής.
Το 1843 πέτυχε ο Μορς, χωρίς βοήθεια άλλων προσώπων, να πάρει ανάθεση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ για την κατασκευή τηλεγραφικής σύνδεσης μεταξύ Βαλτιμόρης και της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον. Αυτή η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε το 1844 και αποτελεί την πρώτη ενσύρματη τηλεγραφική σύνδεση δύο απομακρυσμένων πόλεων. Έκτοτε υπήρξε ραγδαία εξέλιξη και όλο περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ συνδέθηκαν τηλεγραφικά μεταξύ τους, ενώ παράλληλα εγκαταστάθηκε τηλεγραφικό δίκτυο κατά μήκος των γραμμών του σιδηροδρόμου.
Ο Μορς ήταν ένας από τους εφευρέτες, οι οποίοι πλούτισαν με την επινόησή τους. Με τα χρήματα βοήθησε αναξιοπαθούντες συγγενείς και συμπολίτες, ιδιαίτερα δε καλλιτέχνες. Πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Read more...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP