Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ανοικτή Πρόσκληση

Αγαπητοί συνάδελφοι

Από χόμπι ασχολούμαι με την ιστορία της εξέλιξης των τηλεπικοινωνιών στην Πάτρα αναζητώντας πληροφορίες από παλιούς συναδέλφους και από δημοσιεύματα παλιών εφημερίδων .
Η καταγραφή της ιστορίας πρέπει να εμπλουτισθεί με τις εμπειρίες σας καθώς και φωτογραφίες των πρωταγωνιστών που μεταξύ αυτών ήσασταν και εσείς.
‘’Το 1907 εγκαταστάθηκε ο πρώτος τηλεφωνικός πίνακας στην Πάτρα από τον τεχνίτη Αντώνη Πετρόπουλο που ήρθε από την Αθήνα ειδικά για την εγκατάσταση και η ιστορία συνεχίστηκε ……….
Το 1918 διορίστηκε η πρώτη τηλεφωνήτρια στην Πάτρα , ήταν η Γεωργία Γαυροπούλου πατρινιά από την άνω πόλη και η ιστορία συνεχίζεται …………
Η πρώτη γυναίκα στο κρατικό τηλεγραφείο Πάτρας ήταν η Άννα Μωράκη και ακολούθησε η Ασπασία Βαρελίδου και η ιστορία συνεχίζεται …..
Ο πρώτος τεχνίτης δικτύου διορίζεται στην Πάτρα το 1918 ήταν ο Στέφανος Μαρής και η ιστορία συνεχίζεται ………
Ο πρώτος τεχνίτης εγκαταστάσεων διορίζεται στην Πάτρα το 1926 ήταν ο Κώστας Μίχας και η ιστορία συνεχίζεται …..
Ο πρώτος σταθμός ασυρμάτου το 1953 στην Πάτρα είναι γεγονός και η ιστορία συνεχίζεται…..
Η πρώτη δακτυλογράφος στην Πάτρα ήταν η Κοντογεωργακοπούλου Γεωργία και η ιστορία συνεχίζεται …..
Στο προσωπικό διοικητικής μεριμνάς (καθαρισμός κτηρίων κλπ) οι πρώτες συναδέλφισες ήταν η Ανδριάνα Βέρρα και η Πανοπούλου Πηνελόπη , στην διεκπεραίωση εγγράφων ο Σπύρος Κομινάτος , φύλακας ο Παναγιώτης Φίλιας και οδηγός ο Βαγγέλης Νικολόπουλος η ιστορία συνεχίζεται με εσάς…….
Και τόσους άλλους που θα μου θυμίσετε εσείς ….…..

Συμβάλετε και εσείς στην συνέχιση της ιστορίας παρέχοντας μαρτυρίες και φωτογραφίες από την ζωή σας ή συγγενών σας στα Τ.Τ.Τ και στον Ο.Τ.Ε. και θυμηθείτε κάποιους που ξεχάσαμε
(οι φωτογραφίες θα αντιγραφούν και θα επιστραφούν άμεσα στους κατόχους τους)
Όλα μαζί θα αποτελέσουν το υλικό για μια μεγάλη έκθεση με τίτλο :

<< Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ , Ο ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ >>

Ευχαριστώ

Γιάννης Διον. Μυλωνάς
Πρώην Τεχνικός τηλεπικοινωνιών SDH
Κινητό: 6974-903132

Read more...

Χειμερινή ώρα

Ξημερώματα Κυριακής μην ξεχάσετε να γυρίσετε τους δείκτες των ρολογιών σας μια ώρα πίσω.


Από 31 Οκτωβρίου εφαρμόζεται πανευρωπαϊκά η χειμερινή ώρα και στις 04:00 τα μεσάνυχτα μετακινούμε κατά μια ώρα τους δείκτες να δείχνουν 03:00.

Για όσους το ξεχάσουν ας συμβουλευτούν το 14844
για την ακριβή ώρα Ελλάδος κάθε στιγμή.


Γιά την ιστορία του πρώτου αριθμού ηχογραφημένης πληροφορίας . . . . 14 πατήστε  ΕΔΩ







Κοινοποιήστε το στο Facebook

Read more...

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Φεύγει ο Βουρλούμης

Ο Μιχάλης Τσαμάζ ορίστηκε σήμερα νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, σε αντικατάσταση του Παναγή Βουρλούμη, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, αντικαθιστώντας τον Παναγή Βουρλούμη στη διοίκηση του οργανισμού από τις 3 Νοεμβρίου. Σε ανακοίνωση του ΟΤΕ, διευκρινίζεται η επιλογή του κ. Τσαμάζ -επικεφαλής της Cosmote από το 2007- ήταν κοινή επιλογή της Deutsche Telekom και του ελληνικού Δημοσίου.




Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημείωσε: «Ο ΟΤΕ έχει πολύ μεγάλες προοπτικές μπροστά του. Έχει κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας και στην ευρύτερη περιοχή και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ως κοινή επιλογή των βασικών μετόχων του Οργανισμού, θα ανταποκριθεί με επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του και θα οδηγήσει τον ΟΤΕ στα επόμενα βήματά του».



«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ για την επιλογή του ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ» δήλωσε ο κ. Guido Kerkhoff, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom, υπεύθυνος για την Ευρώπη. «Η μεγάλη διεθνής εμπειρία του και οι αποδεδειγμένες ικανότητές του τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, όπως εξάλλου αποδεικνύει, πέρα από κάθε αμφιβολία, η πορεία της COSMOTE. Αυτά ακριβώς τα προσόντα αναζητούσαμε στο πρόσωπο που θα αναλάμβανε τον ΟΤΕ. Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παναγή Βουρλούμη, ο οποίος έχει κάνει εξαιρετικά θετική δουλειά στη Διοίκηση του ΟΤΕ, ενώ συνέβαλε σημαντικά στη καλή συνεργασία ΟΤΕ - Deutsche Telekom. Του εύχομαι κάθε επιτυχία».



Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ τόνισε: «Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη των μετόχων στο πρόσωπό μου. H ευθύνη είναι μεγάλη. Ο ρόλος του ΟΤΕ είναι καθοριστικός για την τεχνολογική εξέλιξη της χώρας μας και της Ν.Α. Ευρώπης. O εκσυγχρονισμός που ξεκίνησε η διοίκηση του κ. Παναγή Βουρλούμη πρέπει να συνεχισθεί με ταχύτερους ρυθμούς, έτσι ώστε ο Οργανισμός να εξασφαλίσει την υγιή ανάπτυξή του, το άριστο εργασιακό περιβάλλον, την ανάπτυξη των εργαζομένων του και την εύλογη οικονομική απόδοση στους μετόχους, μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τους πελάτες μας».



Ο κ. Παναγής Βουρλούμης δήλωσε σχετικά: «Η πρόοδος που επετεύχθη τα τελευταία 6 χρόνια οφείλεται στη σκληρή δουλειά των στελεχών και όλου του προσωπικού του Ομίλου. Τους αποχαιρετώ με τα θερμότερα αισθήματα. Επίσης, ευχαριστώ τους μετόχους για τη στήριξη που μου παρείχαν. Πιστεύω ότι η επιλογή του κ. Μιχάλη Τσαμάζ, από κοινού από τους δύο βασικούς μετόχους του ΟΤΕ, αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον».

Read more...

Τηλεκάρτες με θέμα το τηλέφωνο ,απο την Βραζιλία 2/2

Read more...

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Νέο βιβλίο από τον συνάδελφο Ν.Τζανάκο


«Ιωάννης Καποδίστριας: Ο ιδρυτής της Νέας Πάτρας»


Οι εκδόσεις «ΤΟ ΔΟΝΤΙ» παρουσιάζουν σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 8.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αστήρ» το βιβλίο του Νίκου Τζανάκου με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας: Ο ιδρυτής της Νέας Πάτρας».

Βασικός στόχος του βιβλίου είναι να καταδείξει, μέσα από το υλικό μιας πολυετούς έρευνας, τη σπουδαία προσφορά του Ιωάννη Καποδίστρια στη δημιουργία της σημερινής ταυτότητας της Πάτρας και να φωτίσει στιγμές της εικόνας της πόλης στις πρώτες δεκαετίες του 19ου αιώνα.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:Γιώργος Ζεππάτος, πρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Χρήστος Μούλιας, δικηγόρος - συγγραφέας, Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, δημοσιογράφος.
Χορηγός έκδοσης είναι ο ΟΤΕ, ενώ χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ο δικτυακός οδηγός forfree.gr.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι θα μπορούσε να προσφέρει ένα βιβλίο γραμμένο από έναν ερασιτέχνη που αγαπά την ιστορία, όταν οι προσεγγίσεις για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια έχουν αποκτήσει παγκοσμίως τεράστια εξειδίκευση, ενώ ειδικοί επιστήμονες περνούν μεγάλο μέρος της ζωής τους, μελετώντας, μεταφράζοντας και αναλύοντας παλαιότερο και νεότερο αρχειακό υλικό;
Στόχος του βιβλίου είναι να προσθέσει ένα μικρό λιθαράκι γνώσης, ως αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του Καποδίστρια, αλλά και ως ηθική υποχρέωση απέναντι στο μεγάλο αυτόν Έλληνα, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Πάτρα. Άλλωστε η Πάτρα είναι η μόνη πόλη που μπορεί να υπερηφανευτεί πως είναι εξ ολοκλήρου καποδιστριακή, αγνοώντας όμως ως σήμερα εν πολλοίς τη συμβολή του Καποδίστρια στην ανάπτυξή της.
Ο Καποδίστριας οραματίστηκε μια άλλη Πάτρα και για τούτο θα μπορούσε να του απονεμηθεί ο τίτλος του «ιδρυτή της Νέας Πάτρας», που είναι και ο τίτλος του βιβλίου. Οραματίστηκε μια Πάτρα απαλλαγμένη από τους κοτζαμπάσηδες, με θαλάσσιο μέτωπο, ολοκληρωμένες υποδομές, πολεοδομικό σχέδιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και πρωταγωνιστικό ρόλο στη Δυτική Ελλάδα.
Οι στόχοι του για την πόλη, οι οποίοι παρουσιάζονται αναλυτικά στο βιβλίο, σε μεγάλο βαθμό υλοποιήθηκαν, ενώ άλλοι αποτελούν ακόμα και σήμερα ζητούμενο για την αναβάθμισή της. Αφορούν δε την αναμόρφωσή της από κάθε άποψη: οικονομική, κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική, εκπαιδευτική, πολεοδομική.
Στο βιβλίο του συνάδελφου Νίκου Τζανάκου παρακολουθούμε τελικά το μικρό θαύμα του Ιωάννη Καποδίστρια που μέσα σε 45 μήνες πέτυχε να δημιουργήσει σε εχθρικό περιβάλλον ένα ολοκληρωμένο -αν και περιορισμένο γεωγραφικά- κράτος. Μεγάλο μέρος του βιβλίου καταλαμβάνουν τα ιστορικά ντοκουμέντα. Αποσπάσματα βιβλίων, μαρτυριών και εγγράφων, αλλά και δεκάδες φωτογραφίες, σχέδια και άλλα τεκμήρια συμπληρώνουν ιδανικά την εικόνα της Πάτρας κατά την καποδιστριακή περίοδο.
Παράλληλα έρχονται στο φως για πρώτη φορά σημαντικά ιστορικά ευρήματα όπως το πρωτότυπο οθωμανικό σχέδιο της πόλης και η φωτογραφία του πρώτου σχολείου που λειτούργησε στην Πάτρα (Πούμπλικο) το 1830.




Κοινοποιήστε το στο Facebook

Read more...

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

FORUM Ανάπτυξης 2010 ,Εκδήλωση του ΟΤΕ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του ΟΤΕ στο Forum Ανάπτυξης 2010.
Η άρτια οργάνωση οφείλετε στο  συνάδελφο κ.Νίκο Σιαγώνα  και τους  συντονιστές κ.Σωτήρη Μπλατσή και κ.Βασίλη Καραβασίλη.
Πλήθος επισκεπτών και συναδέλφων επισκέφτηκαν  το ειδικό περίπτερο Νέων Υπηρεσιών  και ενημερώθηκαν από το προσωπικό και τα καλαίσθητα έντυπα για ότι νέο παρέχεται στην αγορά ,φεύγοντας δε έπαιρναν τσάντα με ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δωράκια.
Οι νέοι συνάδελφοι που πλαισίωναν τον καταξιωμένο περιφερειακό κ.Σωτηρόπουλο έδωσαν τον καλλίτερο εαυτό τους εξηγώντας αναλυτικά τα θέματά τους.
Ο κ.Περιφερειακός ευχαρίστησε τους ομιλητές και το κοινό δίνοντας ραντεβού στο επόμενο Forum 2011.
Απολαύστε φωτογραφίες από την εκδήλωση και το πάνελ.






Read more...

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

FORUM Ανάπτυξης 2010 ,Πάτρα 16-17 Οκτωβρίου

ΟΤΕ: Οι σύγχρονες τηλεπικοινωνίες εργαλείο ανάπτυξης
Ο ΟΤΕ συμμετέχει και φέτος ως κεντρικός χορηγός, εκθέτης και διοργανωτής δίωρης εκδήλωσης στο Forum Ανάπτυξης 2010. Η δίωρη εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση του οργανισμού, έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 10.30 – 12.30 π.μ. με θέμα «Σύγχρονες & Αξιόπιστες Τηλεπικοινωνίες: Εργαλείο Ανάπτυξης της Πραγματικής Οικονομίας». Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Μιλτιάδης Σωτηρόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου & Δυτικής Ελλάδος. Τσιτσιμελής Χρήστος, Στέλεχος Συγκροτήματος Διαχείρισης Δικτύου. Γκεζερλής Σπύρος, Στέλεχος Συγκροτήματος Διαχείρισης Δικτύου. Κουστένης Κωνσταντίνος, Προϊστάμενος Συγκ/τος Πωλήσεων & Διαχείρισης Επιχειρησιακών & ΜΜΕ Πελατών Νοτίου & Δυτικής Ελλάδος. Νταή Ελένη, Στέλεχος Τηλεφωνικών Πωλήσεων. Δριμάλα Ευαγγελία, Στέλεχος Καταστημάτων OTESHOP. Νιάρχος Ιωάννης, Προϊστάμενος Λειτουργίας & Συντήρησης Νοτίου & Δυτικής Ελλάδος της COSMOTE.

Read more...

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP