Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΗΛΕΤΥΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ NEDIX 510 A

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
Τον Ιούνιο του 1978 άρχισε στην Πάτρα η εγκατάσταση των μηχανημάτων του πρώτου στην Ελλάδα ηλεκτρονικού τηλετυπικού κέντρου NEDIX , στον 3ο όροφο του κτηρίου Γούναρη(στην Αθήνα οι εργασίες άρχισαν τον Αύγουστο του ίδιου έτους).
Το έργο της εγκατάστασης ανέλαβε ο κατασκευαστικός οίκος ΝIPPON ELECTRIC COMPANY (N.E.C.) με την συμμετοχή συναδέλφων , κυρίως από το Αυτόματο τηλετυπικό κέντρο (RFT) που λειτουργούσε από το 1965 στον δεύτερο όροφο και από το 1975 στον τρίτο όροφο.

Στην διάρκεια της εγκατάστασης υπό την επίβλεψη Ιαπώνων τεχνικών εργάστηκαν οι τεχνικοί Θωμόπουλος Βασίλης και Γιώργος Μανίκας .
Στην τελική φάση των δοκιμών και της ενεργοποίησης του κέντρου προστέθηκαν οι Μηχανικοί Κώστας Φαλαγκάρας σαν επικεφαλής της ομάδας παραλαβής ,Βαγγέλης Καλύβας , Ηλίας Κούγιας καθώς και οι τεχνικοί Αλέκος Μπάρλος και Κώστας Αρβανίτης.
Ο Ηλίας Κούγιας μαζί με τον επίσης μηχανικό Μιχάλη Κάνιστρα παρακολούθησαν πολύμηνη εκπαίδευση από την κατασκευάστρια εταιρία στην Ιαπωνία.

Οι εργασίες στο κέντρο τελείωσαν τον Μάρτιο του 1979 οπότε τέθηκε και σε εκμετάλλευση.
Την επίβλεψη της καλής λειτουργίας του νέου κέντρου και την συντήρηση του ανέλαβαν μετά τις τελικές δοκιμές από τον οίκο ,η παραπάνω ομάδα τεχνικών με επικεφαλή τον Κώστα Φαλαγκάρα.
Η βάρδια καθορίστηκε σε 24ωρη βάση και ο πρώτος νυκτερινός στο νέο κέντρο ήταν ο Βασίλης Θωμόπουλος.

Από το κέντρο αυτό εκτός των ανωτέρω υπηρέτησαν και τα παρακάτω σημαντικά στελέχη της περιοχής μας :
Κανίστρας Μιχάλης , Αποστολόπουλος Γρηγόρης ,Βασιλείου Γρηγόρης, Σταματέλος Δημήτρης, Μπίρμπας Αναστάσιος , Καραμάνης Κώστας, Μυλωνάς Γιάννης , Παπαγεωργίου Ανδρέας και Γιώργος Καραβατάς.

Το κέντρο υπήρξε το καμάρι της τεχνολογίας στην Πάτρα και μέχρι την οριστική του απαξίωση δούλευε αξιοπρεπώς χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα , μετά από 22 χρόνια συνεχούς λειτουργίας , χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού που υπηρέτησε εκεί.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την εμφάνιση των φαξ και αργότερα των e-mail οι συνδρομητές του κέντρου μειώθηκαν δραματικά με αποτέλεσμα την μεταφορά των εναπομεινάντων στο NEDIX Αθηνών δια μέσω τηλεγραφικών φερεσυχνικών συστημάτων (TDM).

Η διακοπή λειτουργίας του κέντρου έγινε τον Σεπτέμβριο του 2000 από τους δυο τελευταίους τεχνικούς που υπηρετούσαν εκεί Κώστα Αρβανίτη και Γιάννη Μυλωνά οι οποίοι έκαναν την μεταγωγή των συνδρομητών και παρέδωσαν σε τεχνικούς από την Αθηνά το υπόλοιπο κέντρο σε μορφή ανταλλακτικών.
Οι τεχνικοί που ήρθαν από την Αθηνά ήταν ο Γιώργος Σταμάτης , Χρήστος Κολοτούρος και Κώστας Κοτσίρης.

1 σχόλια:

ANDRAINO ADAMS 17 Ιουνίου 2022 στις 12:39 μ.μ.  

Ο κ. Pedro και η επενδυτική του χρηματοδότηση με βοήθησαν να επιτύχω τη χρηματοδότηση του έργου μου με την επιστροφή του επιτοκίου 2% σε αντάλλαγμα για το ποσό του δανείου των 500.000,00 ευρώ για τη χρηματοδότηση του έργου μου και ήταν πολύ γρήγορο και ασφαλές, επομένως θα συμβουλεύσω οποιονδήποτε εδώ αναζητά δάνεια ή επενδυτές να επικοινωνήστε με τον κ. Pedro στο WhatsApp:+1-863-231-0632 Email: pedroloanss@gmail.com
Ευχαριστώ.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP