Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Εκδηλώσεις Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ




Αθήνα 13 Μαΐου 2011 - Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου) και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), διοργανώνει εκδηλώσεις αφιερωμένες στις δύο αυτές μέρες, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (09:00-19:00). Για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2011 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επέλεξε το θέμα: «Μουσεία και Μνήμη» για τις εκδηλώσεις των μουσείων σε όλο τον κόσμο. Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις του Μουσείου είναι ελεύθερη.
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ συμμετέχει με τις ακόλουθες δράσεις:
«Μια φορά κι ένα καιρό…»
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία και Μνήμη», η συγγραφέας και υπάλληλος του ΟΤΕ Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη παρουσιάζει, μέσα από θεατρικό παιχνίδι, το βιβλίο της: «Το παραμύθι με τα χλωμά μάγουλα»: Μια ιστορία για την μνήμη και την αμνησία, την διαφορετικότητα και την ταυτότητα. Θα ακολουθήσει Εργαστήρι, όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι. Την εκδήλωση συντονίζει η διδάσκουσα Θεατρολογίας του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κα Ά. Μαυρολέων, σε συνεργασία με τον θεατρολόγο κ. Π. Περλέγκα. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών.
Σάββατο 21 Μαΐου, ώρα : 11:30-13:00. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής.
«Μνήμες τηλεπικοινωνιών στο studio τηλεόρασης του Μουσείου ΟΤΕ»

Σε ένα από τα πρώτα στούντιο της ελληνικής τηλεόρασης, που βρίσκεται στο Μουσείο, θα παρουσιαστεί οπτικοποιημένο υλικό με τους ιστορικούς σταθμούς των ελληνικών τηλεπικοινωνιών, σε μια ατμόσφαιρα που φέρνει μνήμες εποχής του ΄60, με ασπρόμαυρες εικόνες και δίσκους βινυλίου, από τις κάμερες και τα πικ-απ του τηλεοπτικού πλατό.
Τρίτη 17, Τετάρτη 18 και Σάββατο 21 Μαΐου, (ώρες λειτουργίας Μουσείου)
«Επετειακό εικαστικό εργαστήρι με θέμα: το λογότυπο ΟΤΕ»
Το εικαστικό εργαστήρι με θέμα τις τηλεπικοινωνίες για παιδιά 5-8 ετών, ειδικά για το διήμερο 17 και 18 Μαίου, θα λειτουργήσει και απόγευμα, απευθυνόμενο αποκλειστικά σε παιδιά εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά και τεχνοτροπίες και θα (επανα)δημιουργήσουν το λογότυπο ΟΤΕ.
Τρίτη 17 και Τετάρτη 18 Μαΐου, ώρα 17:00-18:30
Οργανωμένες ξεναγήσεις για το κοινό
Σκοπός των ξεναγήσεων που προσφέρει το Μουσείο είναι να καταστεί αντιληπτή η διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία, καθώς και να γίνει κατανοητό ότι η ιστορία των τηλεπικοινωνιών συμβαδίζει με την ιστορία εξέλιξης της ανθρωπότητας.
Τρίτη 17,Τετάρτη 18 Μαΐου, Σάββατο 21 Μαΐου πρωί και απόγευμα.




Λίγα λόγια για το Μουσείο
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια ύπαρξης. Η συλλογή του Μουσείου ξεπερνά τα 3.500 αντικείμενα και αρχειακό υλικό και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χειροκίνητα τηλέφωνα, μορσικούς τηλέγραφους, οπτικές ίνες, συστήματα ασύρματης επικοινωνίας, συσκευές τηλεφωτογραφίας (1949), telex, ένα από τα πρώτα ελληνικά τηλεοπτικά studios(1965), κ.ά. Ο ΟΤΕ, με τη λειτουργία του μοναδικού στην Ελλάδα Μουσείου Τηλεπικοινωνιών, διαχειρίζεται υπεύθυνα την εταιρική του κληρονομιά. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ είναι μέλος του ICOM (International Council of Museums).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ OTE
ΠΡΩΤΕΩΣ 25, 14564, Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ
Τηλ. 210-6201899, 210-6201999
Fax. 210- 8078119

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP