Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Μουσειακός Περίπατος

Δεκαέξι μουσεία της Αθήνας επισημαίνουν στις μόνιμες συλλογές τους εκθέματα σχετικά με την θεματική ενότητα «Τρύπα».
Αυτά τα εκθέματα φέρουν τρύπες χρηστικές, διακοσμητικές ακόμα και μεταφορικές που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις ιδιότητες και την εμφάνισή τους.
Ο Μουσειακός Περίπατος θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Μαΐου 2011. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα γίνουν κι άλλες εκδηλώσεις μεταξύ των μουσείων οι οποίες θα αντλούν την θεματική τους από συγκεκριμένα εκθέματα, καθώς και ημερίδες και διαλέξεις.
Ο Μουσειακός περίπατος είναι μέρος του μεγάλου αφιερώματος για την τρύπα που άρχισε τον Σεπτέμβριο στις 16ες Νύχτες Πρεμιέρας με την παρουσίαση ταινιών που είχαν θέμα την τρύπα και συνεχίστηκε με τη διοργάνωση της έκθεσης ζωγραφικής του Τάσου Βρεττού με τίτλο «The Hole Argument», στην γκαλερί «The Breeder».
Στον μουσειακό περίπατο συμμετέχουν 16 μουσεία: το Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμικού, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Εθνική Πινακοθήκη, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο του Αρχαιολογικού Χώρου της Αγοράς, το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων, η Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη, το Κέντρο Εθνομουσικολογίας, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ  και το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP