Σάββατο 9 Απριλίου 2011

"Επιστρέφει" το κλασικό τηλέφωνο με καντράν!

Έτοιμο για… δυναμική επιστροφή είναι το παλιό τηλέφωνο με καντράν που αποτελούσε «αναγκαιότητα» σχεδόν κάθε σπιτιού τις προηγούμενες δεκαετίες. Το σίγουρο είναι ότι το νέο τηλέφωνο θα είναι πολύ πιο μοντέρνο και βέβαια χωρίς καλώδιο!
Το αυθεντικό τηλέφωνο με καντράν, όπως είναι ευρέως γνωστό,πέρασε από διάφορες "ενσαρκώσεις" μετά την πρώτη του εμφάνιση τη δεκαετία του 1930. Όμως τη μορφή που τελικά επικράτησε την πήρε το 1959, η οποία ήταν παρόμοια με αυτή που εμφανιζόταν σε αμερικάνικες ταινίες.
H νέα έκδοση του τηλεφώνου αυτού λανσάρεται από την SagemCom’s και ονομάζεται Sixty («εξήντα»). Η κύρια διαφορά του είναι ότι οι χρήστες αντί να χρησιμοποιούν το καντράν για να τηλεφωνήσουν, θα πληκτρολογούν τα ψηφία του τηλεφώνου σε οθόνη αφής!
Tο χρώμα του θα είναι ένα έντονο πορτοκαλί και θα προσφέρει 10 ώρες χρόνου ομιλίας, σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα telegraph. Παρά το γεγονός ότι είναι σημαντικά μικρότερο και ελαφρύτερο, περιλαμβάνει και έναν αυτόματο τηλεφωνητή που μπορεί να αποθηκεύσει μηνύματα 20 λεπτών.
Το «Sixty» θα κοστίζει περίπου 99 βρετανικές λίρες και θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο. Όσοι επιθυμούν να το αποκτήσουν αναμένεται να το βρούν μέσω διαδικτύου…

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP