Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

«Εργαστήρι εικαστικών τεχνών με θέμα τις τηλεπικοινωνίες, εμπνευσμένο από τη συλλογή του Μουσείου, διοργανώνει για πρώτη φορά το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ. Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε σχολικές ομάδες όσο και σε μεμονωμένους μικρούς επισκέπτες, ηλικίας 5 έως 8 ετών, και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Μετά από μια σύντομη ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου, έμπειροι εικαστικοί αναλαμβάνουν την «απασχόληση» των μικρών μας φίλων. Αντλώντας έμπνευση από τα εκθέματα του Μουσείου (φρυκτωρίες, υδραυλικούς τηλέγραφους, τηλεφωνικές συσκευές, δορυφορικές επικοινωνίες κ.α.), τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα με έργα ζωγραφικής, δημιουργίες με πηλό, κολάζ, κατασκευές 3D. Στη δημιουργική διάθεση των παιδιών βρίσκονται μεταξύ άλλων αυθεντικά τηλεπικοινωνιακά υλικά, όπως καντράν και καμπάνες τηλεφωνικών συσκευών, σύρματα κλπ. Έτσι, με «όχημα» τις εικαστικές τέχνες, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις έννοιες των τηλεπικοινωνιών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας.

Συνδέοντας την τέχνη με την τεχνολογία, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ υλοποιεί το πρωτότυπο αυτό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης μικρών επισκεπτών στο πλαίσιο ανάπτυξης νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται έως το Μάιο του 2011, Τρίτη και Τετάρτη για σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγεία, καθώς και ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα για γονείς και παιδιά (ώρες: 11:00 - 12:30).

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το περιεχόμενο, καθώς και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλ. 210-6201899, 210-6201999 ή να επισκεφθείτε το www.ote.gr/portal/page/portal/OTEGR/TheCompany/MuseumOfTelecommunications/moyseio_thlepikoinwniwn2010



  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP