Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Παντού Ξεχωρίζουμε !!

Ο 19χρονος Κωνσταντίνος Δεστούνης, δευτεροετής φοιτητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ήρθε πρώτος στο διαγωνισμό ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Eurovision για νέους σολίστ 19χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Φοιτητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision για νέους σολίστες, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, από τις 7 έως τις 14 Μαΐου.
Πρόκειται για τον 19χρονο Κωνσταντίνο Δεστούνη,(γιος του συνάδελφου Βασίλη Δεστούνη) ο οποίος φοιτά στο δεύτερο έτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και επιλέχθηκε μεταξύ οχτώ νεαρών υποψηφίων (ηλικίας έως 19 ετών) από εφταμελή επιτροπή διακεκριμένων μουσικών, σε διαγωνισμό που διοργάνωσε η ΕΡΤ.
Ο θεσμός της Eurovision για νέους σολίστες υλοποιείται κάθε δύο χρόνια και φέτος θα είναι 15η διοργάνωση, στην οποία θα συμμετάσχουν νεαροί μουσικοί που διαπρέπουν στην κλασική μουσική, από 15 χώρες της Ευρώπης.
Ο 19χρονος φοιτητής εκτέλεσε δύο σόλο έργα (Σοπέν και Σκριάμπιν) και ένα κοντσέρτο για πιάνο (Ραχμάνινοφ), ενώ ελπίζει ότι θα φέρει και αυτή τη φορά την πρώτη θέση για την Ελλάδα, συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου του, νικητή του τελευταίου διαγωνισμού Eurovision για νέους σολίστες, Διονύση Γραμμένου (κλαρινέτο).
«Θέλω να γνωρίσω βαθιά τη μουσική και να έχω πάντα την ευκαιρία να εμφανίζομαι σε κοινό, επειδή η σκηνή με συναρπάζει. Πιστεύω πως κάθε εμφάνιση αποτελεί μία πρόκληση, για την οποία αξίζει να ζει ένας σολίστας», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ.Δεστούνης.
Ο νεαρός, κατάγεται από την Αθήνα και ασχολείται με το πιάνο από την ηλικία των 7 ετών, ενώ μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας επιθυμεί να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακά στη Βιέννη, "πρωτεύουσα" της κλασικής μουσικής.
Έχει συμμετάσχει και έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ενώ έχει δώσει και πολλά ρεσιτάλ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Επίσης, ασχολείται με τη σύνθεση: έχει γράψει έργα για solo πιάνο, για ορχήστρα και κοντσέρτο για πιάνο. Το έργο του ‘Μελαγχολικό Βάλς σε Σολ Ελάσσονα’ παρουσιάστηκε από τη Sinfonietta Αθηνών, στην αίθουσα ‘Παρνασσός’.

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP